hodor.blogg.se

Johan O.

Alla hjärtans dag

Jag visste inte vad jag skulle skriva om, så jag sökte upp olika exempel på krönikor om alla hjärtans dag på google. Majoriteten av sökresultaten var texter rent drypande av hat. 4 av de 5 första krönikorna var människor som var helt emot alla hjärtans dag, sägandes saker som ”alla hjärtas dag är en påhittad högtid som bara finns till för att affärer ska tjäna pengar.” och ”alla som gör något ’romantiskt’ på alla hjärtans dag är helt oromantiska, det finns inget mer motbjudande än en ask med äckliga geléhjärtan.” och ”varför ska man behöva en särskild dag för att visa kärlek? Varför kan vi inte visa kärlek varje dag.”

Visst, dessa mäniskor har en poäng eller två. Det är sant att affärer utnyttjar helgdagar så som alla hjärtansdag för att sälja krims krams, och det är helt sant att kärlek ska kunna visas varenda dag, inte bara på en bestämd dag. Men vad är det för fel med att visa kärlek på alla hjärtans dag ändå?

Kärlek ska visas hela tiden, spontant eller planerat. En spontan handling eller en planerad middag, vad som helst, som får den man gör det för att känna sig speciell. Det är inget fel på att göra något speciellt på alla hjärtans dag, när det ändå är en dag för kärlek. Men inget ska vara framtvingat. Man ska inte krysta fram något ”romantiskt” som att köpa choklad eller geléhjärtan bara för att det är alla hjärtans dag. För DÅ måste man ju det, eller hur? Nej det måste man inte, utan om man ska göra något, så ska det vara något speciellt för den man älskar. Om det råkar vara alla hjärtans dag när man gör det…ja, då får det vara det. Men att bara göra något på alla hjärtans dag för att det är alla hjärtans dag är fel. Det är oromantiskt. Kärlek ska visas hela tiden och det man gör ska betyda något. Så om du känner för att göra något speciellt för den du älskar, GÖR DET! Vare sig det är alla hjärtans dag eller inte.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Erik Calleberg
skriven :

Jag tycker den var bra. Ett stavfel i början där med först där det skulle stå "första" och lite knas med att man börjar inte en mening med "och".

Annars tycker jag om krönikan den visar på att alla hjärtans dag inte är en speciell dag. :D